VAARGEBIED ZEELAND

De ligplaats van de Gris-Nez is in Veere. Echter, in overleg, is opstappen op meerdere plaatsen mogelijk, om vervolgens een gevarieerd vaargebied te bevaren.

Veerse Meer
is een leuk meer waar het zeilen wat ondergeschikt is aan andere bootjes kijken, de wallenkanten bewonderen en een van de talloze eilandjes bezoeken. De eilandjes geven een relatieve rust en daar kan een uurtje uitgeblazen worden, spelletjes met de kinderen gedaan worden en wat gezwommen worden. Ook gebruiken wij het Veerse Meer om de basis principes van het kajuit zeilen aan te leren.

Oosterschelde
Wat ruimer water met flink wat stroom. Dit is meer het echte zeilen op stroom, lange rakken en uitwijken voor droogvallende zandbanken. Diverse pittoreske stadjes en dorpen zijn te bezoeken, zoals Colijnsplaat, Zierikzee, Wemeldinge of Yerseke.
De Oosterschelde wordt bereikt via het Veerse Meer en de sluis bij Kats.

Westerschelde
Met z’n vele grote schepen, vaargeulen en stroming is de Westerschelde een spannend stukje water voor de schipper en z’n bemanning.
Timing is erg belangrijk en dus moet altijd het overzicht bewaard blijven. Daarvoor terug krijg je een kijkje in de keuken van het loodswezen en de grote scheepvaart op weg naar de diverse havens in Terneuzen, Hansweert of Antwerpen.
Bij laag water zijn de zeehonden op de platen voor de Zeeuws Vlaamse kust goed te zien. Kortom, garantie voor een memorabele dag.

Korte stops zijn mogelijk in Terneuzen, Breskens of Cadzand-Bad.