FLOTTIELJE ZEILEN

Flottielje
Met eigen schip langs de Belgische kust willen varen, maar dat nooit zelfstandig gedaan?

Staat een tocht naar Engeland nog op uw bucketlist?

Wij bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding, zelfstandig, met uw eigen schip naar diverse Noordzee havens te varen.  
U wordt dan vakkundig begeleid vanaf ons moederschip. Ook voor een plaats in de
haven wordt gezorgd.

Vooraf aan flottielje tochten wordt uitgebreid in gegaan op de veiligheids-, communicatie- en navigatie aspecten van de tocht, middels een uitgebreide beschrijving en zo nodig een informatiebijeenkomst.

Het minimum aantal deelnemende schepen voor een flottielje tocht is 3.

Zeilen naar de Belgische kust

De Belgische kust bekend om z’n relatief woelige wateren, drukke vaargeulen en bourgondische restaurantjes. Een tocht langs de kust geeft je al gauw het gevoel dat je ver weg bent geweest en wat bereikt hebt. Een middag/avond in Blankenberge of Oostende geeft een trip net dat bijzondere van een buitenlandse reis. In Blankenberge lig je net achter de Boulevard op loopafstand van het strand en de Boulevard. Ook restaurantjes en cafes zitten allemaal binnen een wandeling van 15 minuten.
In Oostende ligt de haven zelfs naast de Boulevard.

Zeilen naar Engeland

Voor korte tochten zijn Ramsgate en Dover de meest bezochte havens. Deze zijn in een goede dagtocht van 8 tot 12 uur te bereiken vanuit Zeebrugge of Oostende. Harwich en Pinmill liggen weer iets verder weg en vereisen bijna een etmaal varen.

Eenmaal in Engeland waan je je al gauw terug in de tijd en straalt alles heel veel geschiedenis en nostalgie uit.  Natuurlijk veel pubs overal gezellige restaurantjes.

Er zijn veel mooie dag excursie mogelijk met bus en/of trein naar maritieme musea, middeleeuwse stadsgedeelten of kastelen. Om er een paar te noemen: Dover Castle, Canterbury Cathedral en stadscentrum en het Martiem Museeum in Chatham.